Son yıllarda küresel ısınmanın da artması ile dünya genelinde tüketicilerin çevreye gösterdiği hassasiyet artmaktadır. Bu durumun tedarikçiler üzerinde ki baskısı, tedarikçilerin hassas ve duyarlı tutumları geri dönüştürülmüş ürün kullanımı yaparak bu tahribatı önlemeye/azaltmaya katkı sağlayan tedarikçi ağı oluşturmak için girişimlerde bulunmaya yönlendirmiştir. Bu doğrultuda ürünlerinin (hem nihai hem de ara ürünlerin) geri dönüştürülmüş içeriğini ve üretimlerinde sorumlu sosyal, çevresel ve kimyasal uygulamaları doğrulamak isteyen şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Küresel Geri Dönüşüm Standardı (GRS) tasarlanmıştır.
GRS, geri dönüştürülmüş içeriklerin, gözetim zincirinin, sosyal ve çevresel uygulamaların ve kimyasal sınırlamaların üçüncü taraf sertifikasyonuna yönelik gereklilikler belirleyen uluslararası, gönüllülüğe dayalı tam bir ürün standardıdır.
GRS, en az %20 geri dönüştürülmüş materyal kullanılan ürünlerde kullanıma yönelik bir standarttır. Geri dönüşüm sürecinden başlayarak en son firmadan firmaya ticaretin son satıcısına kadar bütün üretim aşamaları sertifikalandırılmalıdır.
Neden GRS;
- Çevreye zararlı kimyasal kullanımını azaltarak/ kontrol altına alarak çevre tahribatını azaltır
- Atıl ürünlerin geri dönüşümünü sağlayarak (nihai yada ara ürünlerde kullanarak) işletme ekonomisine katkı sağlar
- Atık miktarının azalmasıyla çevreye zarar verici etkileri minimum seviyeye çeker
- Sosyal yönetim yaklaşımı ile iyi çalışma koşulları sağlar
- Dönüştürülmüş girdi materyallerinin takibi ve izlenmesini sağlar
- Tüketicilere (markalar ve tüketiciler) bilinçli kararlar vermesini sağlayacak araçlar sunar
- Üretimin insanlara ve çevreye olan zararlı etkilerini azaltır
- Nihai ürünlerdeki materyallerin gerçekten dönüştürüldüğü ve sürdürülebilir bir şekilde işlendiği konusunda güvence sağlar
- Tedarikçi ağında aranan sertifika olmasından kuruluşun rekabet gücünü arttırır.
- Müşteri beklentilerini doğru belirleyip karşılanmasını sağlar.
İlk olarak 1987 yılında yayınlanan ISO 9001 standardı sırasıyla 1994, 2000, 2008 ve son olarak 2015 yılında revizyona uğramıştır.
Neden ISO 9001?
- Bütün dünyada kalitenin ortak dilidir
- Diğer yönetim sistemlerinin temelini oluşturur.
- Müşteri beklentilerini doğru belirleyip karşılanmasını sağlar.
- Ürün/hizmet kalitesinin sürekliliğin, sağlar
- Sürekli iyileştirme kültürünün yerleşmesini sağlar.
- Kalitesizlik maliyetlerinin düşürür.
- Çalışanların yönetimde daha etkin rol almasını sağlar.
- Çalışanların iyileştirme çalışmalarına katılmalarını sağlar.
- Kuruluşun doküman ve kayıtlarının etkin kontrolünü sağlar
- Kurum içinde ortak bir dil yaratarak iletişimi güçlendirir ve iletişim kaynaklı kayıpları en aza indirir/yok der.
- Kuruluşun daha iyi yönetilmesini sağlar.
- Kuruluşun rekabet gücünü arttırır.
Kalite Yönetim Prensipleri
Kuruluşun rekabet günü arttırmak ve başarısını sürdürmek için sistematik ve şeffaf bir şekilde yönetmek gerekmektedir. Süreçlerin performanslarının sürekli ölçülmesi ve iyileştirilmesine dayalı bir yönetim sistemi tasarlamak, uygulamak ve sürdürmek başarılı bir yönetimin en temel görevidir.
Bu bağlamda oluşturulan ve yaygın olarak kullanılan ISO 9001 Kalite Yönetim standardının oluşturulmasında ve uygulanmasında şu prensipler dikkate alınmıştır.
- Müşteri Odaklılık:Kalite Yönetim Sisteminin temel önceliği müşterinin mevcut ve gelecekteki beklentisini anlamak, karşılamak, hatta bu beklentilerinde ötesine geçerek memnuniyeti sağlamaktır.
- Liderlik:Her seviyedeki liderler tüm çalışanları kuruluşun hedefleri çevresinde birleştirir ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarını sağlarlar.
- Çalışanların katılımı: Kuruluşun tüm seviyelerindeki çalışanların yetkin ve işleriyle ilgili yetkilendirilmesini sağlayarak çalışmalara etkin katılımlarını sağlamaktır.
- Süreç Yaklaşımı:Organizasyonu etkin yönetmek için kuruluş içinde birbiriyle ilintili süreçleri anlamaktır. Bu kapsamsa kritik süreçlerdeki fırsatları belirleyerek iyileştirmeler sağlamak ve riskleri belirleyerek olası tehlikeleri en aza indirerek kuruluşu etkin yönetmek süreç yaklaşımını temelini oluşturmaktadır.
- İyileştirme: Başarılı organizasyonlar sürekli iyileştirmeye odaklanır. Süreçlerin performansı, organizasyonun yetenekleri ve müşterinin memnuniyeti, sürekli iyileştirme kültürünün yerleşmesi ile mümkün olmaktadır.
- Kanıta dayalı karar verme:Kuruluş belirlenmiş noktalardan veri toplamalı, topladığı verileri analiz etmeli ve analiz sonucunda elde ettiği bilgi ile kararlar vermelidir.
- İlişki yönetimi: Kuruluş başarılı olmak ve bu başarıyı sürdürmek için ilgili taraflarla olan ilişkilerini etkin olarak yönetmelidir

Hizmetlerimiz
- ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
- ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
- ISO 45001 2018 Danışmanlığı
- Küresel Geri Dönüşüm Standardı (GRS)
- Recycled Claim Standard
- GOTS Global Organik Tekstil Standart
- 5S İşyeri Organizasyonu Danışmanlığı
- ISO 13485 Tıbbi Cihazlar için Kalite Yönetimi Sistemleri
- Sosyal Sorumluluk Danışmanlığı
- Helal Belgelendirme Danışmanlığı
- FDA Danışmanlığı
- Kimyasal Değerlendirme Danışmanlığı
- ZDHC Kimyasal Yönetim Sistemi Danışmanlığı